ITINERARI TRENCADÍS VIOLETA. EL LLEGAT DE LES DONES DE SANT JOAN DESPÍ

El passat 18 de maig vam tenir ocasió de tornar a fer l’itinerari “Trencadís violeta. El llegat de les dones de Sant Joan Despí”. Es tracta d’una passejada per la ciutat explicada en clau feminista, que vindica i mostra el paper de les dones en la construcció i el desenvolupament de la ciutat.

La passejada permet conèixer com era abans Sant Joan Despí i quin paper han jugat les dones en la seva evolució urbana, social i econòmica. Permet també descobrir que és gràcies a algunes dones que van actuar de mecenes que Sant Joan té el llegat modernista i de Jujol que tant valorem actualment. I és que l’itinerari recupera dones i crea així nous referents per a la història de Sant Joan.

En aquesta ocasió vam tenir l’oportunitat de fer l’itinerari per a un grup de dones de Cornellà, per encàrrec de l’Ajuntament d’aquesta ciutat veïna.

La visita va ser conduïda per Conxita Sánchez, que va idear aquest projecte arran de la Jornada del Patrimoni del Baix Llobregat que es va fer l’any 2018 a la Torre de la Creu de Sant Joan Despí amb el lema “El llegat de les dones”. Conxita Sánchez és també coautora del llibre que recull l’itinerari i que vam poder editar l’any 2019 gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Durant la visita del dia 18 de maig el sentir que ens van transmetre les dones que ens van acompanyar va ser de sorpresa, per les moltes aportacions que han fet les santjoanenques a la història i a l’urbanisme de la ciutat. I també es van mostrar estimulades per les possibilitats que ofereix aquesta nova mirada a les nostres ciutats. Des d’aquestes línies, el nostre agraïment pel seu entusiasme i la seva complicitat.

ITINERARI TRENCADÍS VIOLETA. EL LLEGAT DE LES DONES DE SANT JOAN DESPÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.