Representants de diferents administracions visiten la Colònia Sedo d’Esparreguera i el seu Museu

Recentment la Colònia Sedó d’Esparreguera ha estat declarada per l’Ajuntament Be Cultural d’Interès Local, de manera que el seu patrimoni queda legalment protegit. És sense dubte una molt bona notícia de la que ja hem parlat diverses vegades en aquest butlletí. Per tal de cercar complicitats i sinèrgies, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va organitzar el dia 10 de juny una trobada amb autoritats i representants de diferents administracions i va demanar al Centre d’Estudis Comarcals el guiatge de la visita. A més de l’alcalde, l’activitat va comptar amb l’assistència del delegat territorial de Cultura de la Generalitat, Felip Andreu, del responsable del Programa de Memòria de la Diputació de Barcelona, Xavier Menéndez, la presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, el conseller comarcal de Cultura i Memòria, Jordi Carbonell, l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana M. Alba, l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, la responsable de l’àrea de Públics del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNATEC), Roser Bifet, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Genoveva Català, el vicepresident, Jordi Sicart i la directora, Esther Hachuel, i el president de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, Josep Maria Cobos.

El grup va visitar les instal·lacions del Museu i els exteriors de la Colònia, un conjunt d’indubtable valor històric, patrimonial i paisatgístic. Durant la visita es va posar de relleu el caràcter únic de la Colònia Sedó, ja que  permet mostrar el paper que va jugar la producció energètica en la industrialització de Catalunya.

 

 

Representants de diferents administracions visiten la Colònia Sedo d’Esparreguera i el seu Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar