Conferència de Gràcia Dorel-Ferré al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

El passat 13 de juny la nostra sòcia Gràcia Dorel-Ferré va fer una conferència sobre el valor històric i patrimonial de la Colònia Sedó d’Esparreguera i sobre el contingut que acaba de publicar en el llibre “La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica”, d’Edicions del Llobregat, el segell editorial del Centre d’Estudis (el podeu adquirir online aquí). Gràcia Dorel va parlar de les dues dinasties d’emprenedors que van fer de la fàbrica Sedó una de les més importants d’Espanya i es va referir especialment al complex sistema de producció.

La conferència va tenir lloc a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya i en el marc del Fòrum de Patrimoni Industrial que organitza mensualment l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) i va ser presentada per Assumpció Feliu i Torras, vicepresidenta 2a de l’AMCTAIC. El Fòrum té per objectiu fomentar el debat sobre els temes relacionats amb la presència i la història del patrimoni tècnic i industrial de Catalunya i vol també donar a conèixer projectes i iniciatives relacionades amb aquest patrimoni.

Gràcia Dorel-Ferré és doctora en Història, professora i investigadora a les universitats de Reims, Paris 1 i Savoie Mont Blanc. És especialista en patrimoni industrial, especialment europeu i iberoamericà, i és autora de llibres i articles sobre patrimoni Industrial i habitatge obrer.

 

Conferència de Gràcia Dorel-Ferré al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.