Dos centres educatius de Sant Feliu fan l’itinerari interpretatiu Quan les parets palen

Alumnat de 3er d’ESO del col·legi Verge de la Mercè i l’INS Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, van participar els dies 15 i 17 de juny en les primeres visites a centres escolars que fem de l’itinerari interpretatiu Quan les parets parlen, un itinerari urbà que explica les lluites socials durant la transició per aconseguir drets fonamentals  com el dret a la salut, el dret a un espai públic digne, el dret al treball i el dret a l’educació.  L’alumnat i el professorat que els acompanyaven van poder escoltar en primera persona les lluites de les que els quatre guies els hi parlaven, ja que a cada parada hi havia un testimoni que havia viscut aquells moments de canvi social i de construcció d’una ciutat. L’itinerari el vam  inciar a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat on la seva directora, M.Luz Retuerta, va rebre als  grups i els hi va explicar quina és la funció d’un arxiu i perquè és important que els documents acabin dipositats en aquests serveis públics. Tot seguit vam començar l’itinerari a l’escola Pau Vila, primera parada de l’itinerari, on en Jordi San José acompanyat de Manuel Guerra van explicar la lluita pel dret a l’educació en uns moments en el que a Sant Feliu hi havia dèficit de places escolars; la segona par l’ambulatori, on M.Jesús Bono i Alejandro Huerga  van explicar la lluita per la construcció d’un amblatori per a tothom; la tercera és a la plaça de la Salut, on Àngel Merino i Manuel Andújar van explicar com veïns i veïnes van impedir que es construís una benzinera en el que avui és la plaça de la Salut;  i la darrera parada a l’antiga fàbrica Hispano Suiza, avui reconvertida en una residència d’avis, on Jesús Martínez i Josep Maria Pi van explicar la lluita de les treballadores i treballadors per aconseguir els seus drets laborals i perquè no es tanqués la fàbrica.

Dos centres educatius de Sant Feliu fan l’itinerari interpretatiu Quan les parets palen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.