JORNADA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA I MÓN LOCAL

La presidenta del CECBLL Genoveva Català va assitir a la jornada “Memòria democràtica i món local” organitzada a través del Programa de Memòria democràtica de la Diputació de Barcelona el 21 de juliol. També hi van assitir de forma virtual M.Jesús Bono, membre de Junta del CECBLL i Neus Ribas, cap de projectes. Aquesta jornada va estar  moderada per F. Xavier Menéndez, director del Programa de Memòria democràtica de la Diputació de Barcelona. La presidenta de Diputació de Barcelona, Núria Marín, va inaugurar la jornada i tot seguit, Pilar Díaz Romero, diputada adjunta a la Presidència de la Diputació de Barcelona, va presentar el programa de memòria i les accions que s’han dut a terme des de la seva creació l’any 2020.

Com a part central de la sessió, Fernando Martínez López, secretari d’Estat de Memòria Democràtica, ens va oferir la ponència “Los programas de la Secretaría de Estado de Memoria Democrática. La nueva ley de MD: estado de la cuestión” i Antoni Font Renom, director general de Memòria Democràtica. de la Generalitat de Catalunya ens va parlar de “L’oferta de la Generalitat de Catalunya al món local en matèria de Memòria democràtica”.

La sessió va cloure amb la taula rodona Memòria democràtica i món local: reptes i perspectives” on hi van participar Marc Aloy, alcalde de Manresa, Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, Jordi Bruch, alcalde de Prats de Lluçanès i Jordi Carbonell, conseller de Medi Ambient, Cultura i Memòria Democràtica del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que va explicar el projecte de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

Us deixem amb el link de la sessió.

(Trobareu la intervenció del sr. Martínez López, a partir del minut 40’40”)

JORNADA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA I MÓN LOCAL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.