Exposició “No estamos muertos” de Daniel Despothius

El Centre Cívic Mas Lluí va acollir el dimarts dia 20 de setmebre una activitat de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat: la inauguració de l’exposició “No estamos muertos” de Daniel Despothuis.

La presentació va anar a càrrec de Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat des d’on portem la secretaria tècnica de la Xarxa de Memòria, i de Jordi Carbonell, conseller comarcal de medi ambient, cultura i memòria democràtica.

L’autor mitjançant l’art recorda la seva infantessa en un barri rodejat de families refugiades espanyoles. La mostra contempla un recull d’obres, tant d’escultura com de pintura, que l’artista va començar a elaborar el 2011 i que ha acabat el gener d’enguany. Es complementa amb un audiovisual centrat  amb la ressaca persistent de les onades de la platja d’Argelès sur Mer, que ens enfonsa en un estat meditatiu, torbat per l’aparició fantasmal de persones que van viure aquell internament, recolzat per textos curts i la veu del recitador.

“No estamos muertos” ens convida en la memòria i el record a no oblidar  als que van viure aquella terrible desgràcia de la Retirada. Són peces artístiques que impacten i permeten descobrir i reflexionar sobre aquell fet històric.

L’exposició romandrà al Centre Cívic fins el 14 d’octubre. Després passarà a les dependències de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat fins l’11 de novembre.

 

Exposició “No estamos muertos” de Daniel Despothius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.