DESCOBRIR EL CANAL DE LA INFANTA. Itinerari 1. Martorell-Castellbisbal

El Centre d’Estudis Comarcals, fidel al seu compromís de posar de relleu el patrimoni, impulsa un treball coral per restituir el llegat històric d’aquesta infraestructura de regadiu que ha estat de vital importància per al desenvolupament de la nostra comarca, ho farem a partir de set itineraris pels quals anirem transitant, tot endinsant-nos en el coneixement de l’entorn.

El dissabte 12 de novembre es va realitzar el primer itinerari del cicle Descobrir el Canal de la Infanta (veure aquí el calendari de sortides), organitzat pel soci del CECBLL Javier Morata, gran coneixedor del Llobregat  i tot el seu entorn i autor de diversos llibres sobre el Llobregat, editats pel CECBLL.

Aquest primer itinerari ha comptat amb l’inestimable guiatge del també soci del CECBLL Roger Lloret, expert en tot el sistema hídric del Llobregat i autor de de diversos llibres sobre el Llobregat. Com diu en Morata, aquest itinerari sobre el Canal de la Infanta, que va des del Llobregat a Molins de Rei fins al mar, comença just a l’Anoia i a Martorell, doncs és on trobem la primera captació (fins a 1.000 l/seg.) que alimenta els cabals del Canal de la Infanta i que majoritàriament transcorre pel Vallès Occidental; tot plegat una bona juguesca!

Hem resseguit el punt i el sistema de captació inicial a l’Anoia, així com el recorregut de l’aqüeducte subterrani que en condueix l’aigua fins al Canal de la Infanta i els sifons amb els quals travessa el riu diverses vegades. Tot acompanyat de tota mena d’informació tècnica sobre algunes característiques del recorregut i la visita al moll de l’antic port romà que encara es troba al peu de la base esquerra del Pont del Diable pel seu costat nord-oest, de quan el Llobregat era navegable des del mar fins al Congost.

Per als qui vulgueu resseguir aquest itinerari, i tot el cicle complert, el podeu trobar detalladament descrit al llibre Descobrir el Canal de la Infanta. Set itineraris per la seva xarxa de diversos autors i coordinat per en Javier Morata, que podeu adquirir al web del CECBLL

DESCOBRIR EL CANAL DE LA INFANTA. Itinerari 1. Martorell-Castellbisbal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar