ENCONTRES Baix Llobregat

El passat dijous 24 de novembre va tenir lloc a la seu del Centre d’Estudis Comarcals la primera sessió d’Encontres, una activitat organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Aquestes sessions s’emmarquen dins del projecte “Sumar per multiplicar”, que pretén ser un espai de confluència  i de col·laboració entre els centres d’estudis i els ateneus ara que aquests últims han entrat a formar part del patronat de la Fundació Institut Ramon Muntaner.

Aquestes sessions se celebraran arreu dels territoris catalans amb caràcter comarcal i precisament la primera ha tingut lloc al Baix Llobregat i ha estat organitzada amb la col·laboració de l’Ateneu Santfeliuenc i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

La sessió va plantejar una primera part en què l’IRMU, la CCEPC i la FAC, en veu de M. Carme Jiménez, de Francesc Viso i de Jordi Cassasas, van explicar els recursos de què podíem gaudir els centres d’estudis i els ateneus i una segona part de debat i posada en comú que va posar de manifest la necessitat de crear espais conjunts de debat i de reflexió.

A la trobada es va aportar també un cens d’entitats d’estudis i ateneus del Baix Llobregat que ben segur que resultarà una eina útil per promoure la relació entre ambdós col·lectius.

Entre els temes tractats va sorgir la possibilitat de crear un espai obert a la propera Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat. I es va parlar també de fer un treball conjunt al voltant de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya ara que se celebra el centenari de la seva fundació i coincidint amb la possibilitat de fer itinerar pel Baix Llobregat una exposició sobre aquesta temàtica que ofereixen la CCEPC i l’IRMU gràcies al suport de la Direcció General de Cultura Popular.

Desitgem a les sessions “Encontres” èxit i molts fruits.

ENCONTRES Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.