SANT FELIU ACULL LA II TROBADA DE LES COMUNALITATS URBANES DE CATALUNYA

Les comunalitats son una nova forma d’organitzar la vida econòmica. Una comunalitat promou l’enfortiment dels béns comuns del seu territori. Aquest territori pot ser una ciutat sencera (com el cas de Sant Feliu de Llobregat) o un barri (com el cas de Barcelona). Per aquesta convocatòria, Sant Feliu s’especialitza al voltant dels eixos de cultura, digitalització i economia taronja i ICC. Les Indústries Culturals i Creatives (ICC), comprenen els sectors en què el valor dels seus béns i serveis es fonamenta en el talent i en la propietat intel·lectual, com són l’arquitectura, arts plàstiques, visuals i escèniques, cinema, disseny, editorial, moda, música, publicitat, o videojocs. Aquestes activitats, basades en la creativitat i la innovació, tenen per si mateixes una alta capacitat de generació d’ocupació i constitueixen un estimable valor dins del producte interior brut (PIB). El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat formem part del comitè activador de la Comunalitat Urbana de Sant Feliu, juntament amb la cooperativa Sant Feliu Viu SCCL (Fet a Sant Feliu), l’associació sense ànim de lucre Sant Feliu Film Office i El Mecànic Audiovisual SCCL – MTK Space.

Aquest projecte tan innovador fomentat per l’àmbit d’actuació en Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, compta ja amb 22 comunalitats arreu de Catalunya (consulta-les aquí), que vam acollir el passat 19 de gener al Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat en la II Trobada de Comunalitats urbanes de Catalunya.

Durant tota la Jornada, que tenia com a objectiu treballar i debatre entorn a la col·laboració publicocomunitària, vam compartir i analitzar les principals tensions, pràctiques col·laboratives i reptes que es donen en aquesta relació a l’hora de disposar d’infraestructures i recursos per a desenvolupar els projectes i línies de treball plantejats en el marc de les Comunalitats. Tensions, oportunitats i reptes compartits al voltant de la Gestió, Redistribució i l’ Impacte del Territori en relació a les nostres accions.

També vam reflexionar i compatir projectes al voltant dels diferents eixos de treball més diferenciats en el marc de les Comunalitats que són: cultura, cures, sobirania alimentària, sobirania energètica, comerç de proximitat, migracions i comunicació.

Reflexions, enxarxament i construccions. Una jornada per a connectar, escoltar, construir i generar en positiu.

 

SANT FELIU ACULL LA II TROBADA DE LES COMUNALITATS URBANES DE CATALUNYA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar