Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

La Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat ha celebrat el Plenari el 31 de gener a la sala d’actes del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Amb l’assitència de regidors i regidores de cultura i memòria, sindicats i associacions de la comarca, es van rendir comptes de les activitats realitzades durant el 2022 i presentar el projecte d’activitats que la Xarxa vol dur a terme durant el 2023.

Als parlaments institucionals vam comptar amb les paraules del conseller comarcal de memòria democràtica Jordi Carbonell, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat Genoveva Català, el responsable del Espais de Memòria de la Generalitat de Catalunya, Josep Font, el director del Programa de Memòria de la Diputació de Barcelona, F.Xavier Menéndez i el president d’Amical Mauthausen, Joan Calvo.

Al Plenari es va fer la presentació pública de l’espai web de la Xarxa que estarà ubicada dins la web del Consell Comarcal; i Joan Calvo ens va fer una pinzellada de la base de dades de deporats de la comarca que ha treballant un equip de la Xarxa amb l’estreta col·laboració i coordinació d’Amical Mauthausen.

En acabar el Plenari, als precs i preguntes es fan presentar dues informacions per part de membres de la Xarxa: en Quim Fornès de CCOO va explicar la moció que han treballat conjuntament amb altres entitats memorialistes sobre l’anul·lació del judicis sumaríssims i consells de guerra i que volen presentar als ajuntaments. Es demana la col·laboració de la Xarxa per fer-la arribar als ajuntaments adherits; en Josep Font, va fer una proposta perquè la Xarxa s’adherís a la la Xarxa d’Espais de Memòria de la Generalitat de Catalunya, i es va aprovar la proposta.

Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar