HOMENATGE ALS DEPORTATS DEL BAIX LLOBREGAT, AL PEU DE L’OLIVERA

HOMENATGE ALS DEPORTATS DEL BAIX LLOBREGAT, AL PEU DE L’OLIVERA

El matí del 28 d’abril, la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat ha homenatjat als deportats de la comarca que ja sumen més de 100 persones. Al peu de l’olivera plantada al Parc de Torreblanca, ha estat el lloc escollit per recordar a les víctimes que van patir l’horror dels camps de concentració nazis de la comarca del Baix Llobregat.

Han obert l’acte el conseller comarcal de memòria democràtica Jordi Carbonell i la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Genoveva Català. Tot seguit s’ha realitzat la lectura dels 102 noms de deportats per part de Carles Vallejo, president de l’Associació d’ex-persones preses polítiques, Eduard Amouroux, representant d’Amical de les Brigades Internacionals, Joan Calvo, president d’Amical Mauthausen i altres camps, Tina Merino, presidenta de l’Associació per a la Memòria Històrica i Demoràtica del Baix Llobregat i Isabel Sorde, representant dels Iaioflautes, que també ens han interpretat quatre cançons en el decurs de l’acte i durant la ofrena flora que s’ha fet a l’olivera per part de les persones assistents.

Xavier Menéndez, director del programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona i Josep Font, responsable de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya, han tancat l’acte amb unes paraules en record a tots els deportats.

 

HOMENATGE ALS DEPORTATS DEL BAIX LLOBREGAT, AL PEU DE L’OLIVERA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.