PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MONTSERRAT TORRA PUIGDELLÍVOL

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MONTSERRAT TORRA PUIGDELLÍVOL

La tarda del 26 d’abril vam presentar un llibre entranyable escrit per la nostra sòcia i col·laboradora Montserrat Torra Puigdellívol, neboda del protagonista. Coincidint amb el centenari del naixement d’aquest poeta manresenc, Ferran Puigdellívol, l’autora va decidir editar la biografia d’un poeta que va morir molt jove de tuberculosi. El llibre recull una mirada nova del poeta sobre les seves cartes, documents i els més de 500 llibres que tenia.

A l’acte també hi va intervenir  Roser Obradors, una jove estudiosa del poeta que va fer el seu treball final de grau sobre l’obra d’en Ferran Puigdellívol, un poeta del seu mateix barri de Manresa que havia passat desapercebut.

Intercalades amb les intervencions de Montserrat Torra i Roser Obredors, vam poder escoltar a tres excel·lents rapsodes que van interpretar 9 poemes del protagonista. Xavier Mas, Jordi Carbonell i Pere Prats, amb les seves magnífiques veus, ens van acostar una mica més a la vida i obra d’aquest poeta.

CHORA

Jo tinc una mare que sap dormir a terra,

voltada d’angúnies a prop del meu llit,

que s’alça amorosa si el mal em desperta,

que em vetlla les febres altes de la nit.

Juliol 1940

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MONTSERRAT TORRA PUIGDELLÍVOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.