8a Trobada d’Entitats d’Estudi del Baix Llobregat

Reprenem les Trobades d’entitats d’estudi del Baix Llobregat commemorant els cents anys del naixement del Dr. Codina, el primer President del CECBLL, historiador i referent de l’activisme cultural a la comarca. Les Trobades d’entitats són un encontre, un punt de trobada entre entitats homònimes, preocupades pel coneixement i la preservació del seu entorn més immediat. Ens uneix un riu i la mateixa comarca, i treballem plegades per a la seva promoció i difusió.

Aquesta vuitena trobada la vam celebrar al municipi del Prat de Llobregat, a la seu de Fundesplai, el 16 de setembre. Després de les benvingudes institucionals, vam donar pas a en Jordi Gili d’Amics del Prat, que va fer una intervenció recordant a Jaume Codina com una persona profundament enamorada del Prat, prolífer escriptor,  ànima de dues entitats d’estudi de la comarca – Amics del Prat i el CECBLL-,  i el seu pas per l’alcaldia del Prat.

Tot seguit, Felip Neri Gordi, president de la Comissió del Patrimoni d’Amics d’El Prat, va fer la ponència  Com tenim el patrimoni?, on va posar de relleu el patrimoni que hi ha al Prat, la seva cura i conservació. El va seguir l’historiador Jordi Ramos amb una interessant exposició sobre el patrimoni de la Guerra Civil al Baix Llobregat, donant a conèixer els múltiples vestigis que hi ha a la comarca de la guerra civil, sovint desconeguts, i reivindicant-los com a Espais de Memòria.

A continuació, Francesc Ollé, membre de la Junta del CECBLL, va presentar les cinc intervencions posteriors: en Josep Padró ens va donar a conèixer el naixement d’una nova entitat d’estudi a la comarca, el Centre d’Estudis de Santa Coloma de Cervelló-Colònia Güell; Maria Lledó ens va explicar els projectes que estan duent a terme des de La Rutlla, el centre d’estudis santboians; Josep Manel Rafi del Centre d’estudis torrellencs, ens va explicar el projecte Itineraris de patrimoni del Baix Llobregat, per vehicular a través de tots els centres d’estudis visites guiades a diferent punts del patrimoni comarcal; Pau Vinyoles, membre del Grup d’Estudis d’Esplugues, ens va explicar el projecte l’Obra del cançoner popular a Catalunya i la seva continuïtat per part de diverses entitats del municipi d’Esplugues; Helena Roma, cap de comunicació del CECBLL, ens va explicar la importància de les Xarxes socials per entitats d’estudi com les nostres, tant per a la difusió de les nostres activitats com per a la captació de nous públics; i Carles Riba, president del col·lectiu CMES, va exposar la transcendència de fer la transició cap a energies renovables.

Per acabar vam poder escoltar Miquel Àngel Fumanal, president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, amb la conferència  El repte d’arribar als joves, un repte comú a totes les entitats que érem presents a la trobada.

Després de la cloenda i el dinar de germanor, vam poder visitar les instal·lacions de Fundesplai de la mà de Felip Neri Godi, i vam poder gaudir d’una visita guiada per l’exposició “Menja, actua, impacte”.

      

8a Trobada d’Entitats d’Estudi del Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar