El futur del transpot públic al Baix Llobregat, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El dia 27 de setembre vam acollir a la nostra seu una taula rodona organitzada per la Plataforma Volem el Tram al Pla en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible sota el lema “El futur del transport públic al Baix Llobregat”.

L’acte va ser conduit pel periodista David Guerrero i va comptar amb les intervencions de Manel Ferri, de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura; Joan Soler Moll, president de PIMEC Baix Llobregat i L’Hospitalet i conseller delegat de Soler i Sauret; Pere Macias, coordinador de l’Oficina de Rodalies de Catalunya; i Lluís Carrasco, delegat de l’associació per ala Promoció del Transport Públic (més coneguda per les seves sigles PTP) al Baix Llobregat.

La sessió va palesar la necessitat d’apostar pel transport públic de qualitat com a forma per reduir els efectes de la contaminació dels turismes privats i per donar servei a les diverses necessitats de la població (oci, feina, estudis, etc.).

Manel Ferri va destacar la importància d’apostar per la xarxa ferroviària i per les polítiques de dissuasió del vehicle privat. En aquest sentit la explicar que la supressió dels peatges ha estat una errada que només ha aconseguit incrementar la circulació.

Joan Soler va destacar la necessitat que el transport públic arribi a tots els centres de treball. Va plantejar una concepció del transport públic en clau de sistema i va emfatitzar la necessitat de ser competitius en temps de desplaçaments.Visita el web

Al seu torn Pere Macias va explicar les millores del Pla de Rodalies que s’estan fent o s’han fet al Baix Llobregat. Va destacar el projecte d’integració urbana de Sant Feliu de Llobregat, en execució; però també les millores a les estacions de Cornellà o la de Gavà.

Finalment Lluís Carrasco es va mostrar molt crític amb el sistema radial que caracteritza el transport del Baix Llobregat i va destacar la necessitat de donar prioritat a les infraestructures lleugeres, més econòmiques i ràpides de fer,  com per exemple una xarxa comarcal de tramvies.

Tot plegat unes aportacions molt interessants.

Futura xarxa de tramvies proposada per la delegació de la PTP al Baix Llobregat

 

      

El futur del transpot públic al Baix Llobregat, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar