Èxit rotund en una nova edició de la Ruta del Modernisme de Sant Feliu

El passat dissabte 14 d’octubre es va organitzar una nova edició de la Ruta del Modernisme de Sant Feliu de Llobregat. Aquests itineraris guiats formen part d’un conveni que el CECBLL  amb l’Ajuntament de Sant Feliu i que aposta per poder dinamitzar activitats de caràcter cultural al municipi. Durant l’itinerari, es posa en valor l’arquitectura santfeliuenca per tal de poder conèixer la història del moment en què Sant Feliu va passar de ser a un petit poble amb conreus a un dels màxims exportadors de fruita i verdura del territori. Gràcies a la recerca de la Dra. Mercè Vidal i Jansà, ens situem en el Sant Feliu de finals del segle XIX, i tot recorrent el Pla de l’Eixample coneixement els canvis fonamentals que va patir el municipi després de l’Arribada del tren.

La visita guiada la vam emmarcar dins de dos esdeveniments dels quals com a CECBLL sempre intentem participar: en l’àmbit Europeu, estem parlant de les Jornades Europees del Patrimoni; i en l’àmbit local, parlem de la Festa de la Tardor de Sant Feliu. Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Al llarg de tots aquests anys les Jornades Europees de Patrimoni ens han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que any rere any han obert les portes de casa seva per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania (Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya, 2023). Per altra banda, la Festa de la Tardor de Sant Feliu de Llobregat es celebra des d’inicis del període democràtic, i s’emmarca en una època de canvi de model festiu que es caracteritza per l’equilibri entre tradició i innovació, tot ressaltant la cultura popular catalana com un element vertebrador de la festa i una font d’inspiració per teixir noves propostes.

Aquesta darrera edició va comptar amb uns índexs de participació altíssims. Estem parlant de 30 persones inscrites i pràcticament 40 persones més en la llista d’espera. Són unes dades que ens contenen molt, ja que reflecteix que tot i que és una activitat que fem des de fa molts anys, continua interessant a la població tant santfeliuenca com dels voltant. Aquesta bona acollida va portar a convocar una edició més de les que tenim previstes fer durant l’any en les quals es van exhaurir les places el mateix dia que es va publicar la convocatòria.

 

 

 

Fonts:

Jornades Europees de Patrimoni 2023 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya. (2023). https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2023

Context festiu. Festa de Tardor. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. (s. f.). https://www.santfeliu.cat/common/misc/widget_container.faces?xmid=38411

Èxit rotund en una nova edició de la Ruta del Modernisme de Sant Feliu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar