Lamentem la mort de Manel Alonso Figueres, soci honorífic del CECBLL

El dia 7 d’aquest mes va morir Manel Alonso Figueras.  El Manel ha estat soci del CECBLL de forma ininterrompuda des de  l’any 1981.  A l’octubre de 2020 la Junta del Centre va acordar nomenar-lo soci honorífic, acord va ser ratificat per l’assemblea de 2021. Un orgull per a la nostra associació haver comptat amb el seu suport com a soci durant tants anys.

En Manel havia nascut a Barcelona el mateix dia que l’aviació italiana bombardejava  la ciutat el 1938. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres en l’especialitat d’Història Antigua i Arqueologia. A finals dels anys 70 va arribar a Gavà com a membre del Grup de Recerques Arqueològiques de Gavà (GRAG). Va ser un dels primers en excavar les mines neolítiques de Can Tintorer.

En aquesta ciutat va dirigir fins l’any 2003  el Centre de Normalització Lingüística. El seu compromís amb la vida cultural de Gavà el va portar a fundar, junt amb altres conciutadans, de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà, entitat que va presidir en diversos moments. També autor de nombroses monografies i articles sobre historia local. Ens ha deixat un activista cultural, home compromès allà on els hi hagi. El trobarem a faltar. Descansa en pau, Manel.

 

Lamentem la mort de Manel Alonso Figueres, soci honorífic del CECBLL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar