12 JORNADES DE PATRIMONI DEL BAIX LLOBREGAT: LA GEOLOGÍA I LA MINERIA AL BAIX LLOBREGAT

La comarca del Baix Llobregat està situada al sector central de la costa catalana. És un territori mediterrani que s’estén de forma allargada, resseguint el riu Llobregat des de la seva desembocadura fins a la muntanya de Montserrat. A causa de la gran riquesa geològica – tenim representades dues de les unitats geològiques principals de Catalunya: el Sistema Mediterrani i la Conca de l’Ebre – trobem gran diversitat de sòls, unitats litològiques, dipòsits minerals i recursos
hídrics, els quals han permès garantir la demandes de matèries al llarg dels temps.

Amb aquestes 12es Jornades de Patrimoni volem reflexionar i donar a conèixer la rica i valuosa diversitat geològica i minera de la comarca des de tres vessants: l’aprofitament dels recursos geològics; l’afectació de la geologia a la planificació urbanística i la contribució que fa la geologia a una forma de viure més vinculada i connectada a la natura gràcies a les eines que ens proporciona el coneixement geològic.

Inscripcions: https://www.elbaixllobregat.cat/formulari/12es-jornades-del-patrimoni-del-baix-llobregat

 

PROGRAMA SENCER AQUÍ!

Divendres 17 de novembre al matí:
Ponències i taula rodona.
Casal de Cultura de Collbató.
A les 9:30h.

Divendres 17 de novembre a la tarda:
Visita guiada a les Coves del Salnitre de Collbató.
Párquing Coves del Salnitre.
A les 15:15h.

Dissabte 18 de novembre:
Visita guiada a l’Itinerari geològic del Papiol.
Estació de RENFE del Papiol.
A les 9:30h.

Us hi esperem!

12 JORNADES DE PATRIMONI DEL BAIX LLOBREGAT: LA GEOLOGÍA I LA MINERIA AL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar