JA TENIM FINALISTES DELS PREMIS!
Ja tenim els finalistes de la XI edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat
Els Premis de sempre, amb unes bases renovades, busquen aportar una nova visió de la comarca a nivell cultural, social, econòmic i ecològic i ja compta amb els 37 finalistes.
La Comissió de Selecció es va reunir el 20 d’octubre per posar en comú les seves valoracions i reflexions respecte de les 92 candidatures presentades. Després de molt debat, es van escollir un total de 37 candidatures finalistes de les quals 25 son candidatures col·lectives i 12 són candidatures individuals. Enguany, s’ha buscat un altre format en el qual es deixen enrere les seccions que es coneixien fins ara i s’aposta per quatre grans àmbits de coneixement als quals premiar: experiències culturals, socials, econòmiques i ecològiques. Les candidatures finalistes són:
En les experiències culturals trobem el Comitè de l’Antifaç de Molins de Rei, el Projecte Mons de Sant Just Desvern, el Projecte memorialista: 50 anys de la caiguda del Pont de Carles III de Molins de Rei, el Festival Lola d’Esparreguera, la Llibreria Nou Rals de Viladecans, la Trobada de Centres d’Estudis i Estudiosos d’Eramprunyà que agrupa diversos municipis del Baix Llobregat i en la categoria individual en Josep Campmany, en Pere Baltà Llopart, la Carmen Doorà, l’Alizzz (Cristian Quirante), en Josep Llurga Rigol i en Manuel Clemente Ochoa.
En l’àmbit de les experiències socials ha quedat finalista el Congrés de dones del Baix Llobregat, la Fundació Rubricatus del Prat del Llobregat, el Centenari de la Unió Esportiva Santboiana, la Fundació Fundesplai del Prat de Llobregat, Associació de Cuidadors Cuidando de ti de Sant Boi de Llobregat, el projecte Tecnologies creatives a l’aula (UPC) de Sant Vicenç dels Horts i Castelldefels, la Secció Femenina del Futbol Club Levante Les Planes de Sant Joan Despí. En la categoria individual tenim a Carlota Dobaño, Jaume Funes i Manuel Estellés i Badosa.
En l’àmbit de les experiències ecològiques han quedat finalistes la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat, el Projecte Mentali pel reaprofitament alimentari de Sant Esteve Sesrovires, la Cooperativa Forest Baix de Vallirana, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet que actua a nivell comarcal, l’Espai Test Agraris de Sant Vicenç dels Horts, i la Casa de l’Energia del Prat de Llobregat. En la categoria individual hi ha en Lluís Tejedor Ballesteros.
Finalment, en les experiències econòmiques han quedat finalistes el Laboratorio Reig Jofre de Sant Joan Despí, la Tartana de Can Bofill de Molins de Rei, Soler i Sauret que té la seu a Sant Feliu de Llobregat i té un abast comarcal, Producciones del Barrio d’Esplugues de Llobergat, la Cooperativa La Rural de Collserola i l’ Observatori Comarcal del Baix Llobregat. En la categoria individual trobem a Anna Vidal i Jesús Lozano
Les propostes que vam rebre provenien d’un procés participatiu obert on tothom podia presentar les persones o projectes que consideressin mereixedors d’un reconeixement per la seva feina. Aquestes es podien fer arribar fins el 2 d’octubre i es van traspassar a la Comissió de selecció, formada per un total de 23 persones escollides amb paritat i provinents dels diferents àmbits que es premien. Aquesta comissió constituïda amb professionals de tot el Baix Llobregat està formada per: Agnès Dal Maschio, Agustí Miró, Alfons Muñoz, Àngels Massip, Carles Riba, Carme Figueras, Èric Gómez, Elicínia Fierro, Esther Amill, Esther Hachuel, Ferran Puig, Fran Ollé, Francesc Viso, Genoveva Català, Isabel Ortuño, Jordi Sicart, Mery Barranco, Pere À. Montserrat, Raúl Montilla, Remei López, Silvia Guillén, Vicenç Rocosa i Victòria Lebron (ordre alfabètic segons el nom).
Les candidatures finalistes han passat a mans del Jurat dels Premis encarregat de determinar les candidatures guanyadores. Ha estat format per: Abdulai Faal, Conxita Sánchez, Débora Garcia, Eduard Jiménez, Enric Giner, Esther Zamorano, Genoveva Català, Gina Pol, Javier Baratech, Jordi Carbonell, Jordi Gili, Jordi Fortuny, José Lifante, José Manuel Yúfera, Josep M. Romero, Juan Carlos Valero, Maria del Mar Andreu Rojas, Miquel Comino, Mònica Borrell, Oriol Estela, Pilar Eslava, Rafa Díaz i Ricard Gomà
S’han presentat candidatures relacionades amb 21 municipis dels 30 que formen la comarca. En concret, estem parlant d’un 70% de municipis amb alguna candidatura presentada, encapçalats pel Prat de Llobregat amb un total de 12 candidatures.
L’acte de lliurament dels Premis serà el divendres 18 de novembre de 2022 al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat en un acte organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
Durant aquesta vetllada, la Nit de la Cultura del Baix Llobregat, es faran públiques les candidatures guanyadores dels Premis.
Enguany els diversos àmbits porten el nom de persones reconegudes de la comarca: el Premi Gràcia Dorel-Ferré a Experiències Culturals; Premi Narcís Prat Fornells Experiències Ecològiques; Premi Núria Salan Ballesteros a Experiències Econòmiques; i Premi Joan Salvat Saladrigas a Experiències Socials. A més també es lliurarà el Premi Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Premi Jaume Codina i Vilà que atorga directament la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i el Premi Personalitat Baixllobregatina que se sotmetrà a votació popular del 7 al 17 de novembre a través del web del CECBLL (www.cecbll.cat).
REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SELECCIÓ
REUNIÓ DEL JURAT
Amb el suport de: