Participem en el curs “L’enfocament dels sistemes d’innovació aplicat al patrimoni local”
El cap de setmana del 26, 27 i 28 de gener vam participar en el curs “L’enfocament dels sistemes d’innovació aplicat al patrimoni local” que se celebrava a Lleida. Amb una durada de 20 hores, aquest curs ha estat organitzat per diversos organismes de recerca, concretament el CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), Ingenio CSIC-UPV (Instituto de Gestión de la Innovación y del Conocimiento), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que depèn del Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat i l’Institut Ramon Muntaner. S’ha emmarcat en el programa DINA-ITC, que fomenta l’intercanvi i la transferència de coneixement i una nova cultura en el sistema científic.
El curs ha estat impartit per diverses persones d’aquests organismes, entre els que s’hi compten les doctores Elena Castro Martínez, Carmen Guerrero i Rosa Isusi-Fogoaga i el doctor Ignacio Fernández de Lucio.
El CECBLL va ser present en una taula rodona sobre “Gestió i cooperació per innovar en la cadena de valor del patrimoni cultural” en la qual també han participat el Museu de la Pauma de Mas de Barberà, la Universitat Jaume I de Castelló, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca; i els Amics de la seu Vella de Lleida.
Concretament la directora del CECBLL va parlar sobre el paper que podem jugar els associacions en la defensa i la divulgació del patrimoni de la Colònia Sedó d’Esparreguera des de la perspectiva de la cerca conceptual d’oportunitats la innovació.