Presentació de la IX Recerca Col·lectiva del CECBLL

En acabar l’Assemblea anual del CECBLL, es va presentar la IX recerca col·lectiva de l’entitat que porta per títol La Setmana Tràgica i el seu context en el Baix Llobregat 1890-1923. 

Ja fa anys que el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va posar en marxa una fórmula innovadora de fer recerca, de construir i compartir coneixement: les convocatòries de recerques col·lectives que es van iniciar l’any 1986 de la mà del Dr. Jaume Codina.

Les recerques col·lectives tenen per objectiu omplir buits de coneixements sobre la comarca del Baix Llobregat en algun aspecte concret i posar en comú a totes les persones que estan fent o volen fer investigació sobre el tema. Sempre dirigits per alguna o algunes persones amb una reconeguda solvència acadèmica en la temàtica, que els serveix de guia en les seves recerques.

La presentació va anar a càrrec de Conxita Sánchez, presidenta del CECBLL i de tres dels seus autors: Mercè Renom i Xavier Calderé, en tant que coeditors del llibre i Agustí G. Larios,  que ens va fer una pinzellada del seu article “Sant Feliu de Llobregat, la Setmana Tràgica en el marc de la modernització política, 1890-1923”.

Aquesta recerca col·lectiva consta de 15 articles de 16 investigadors i investigadores que tracten el ressò que va tenir a la comarca els fets de la Setmana Tràgica de Barcelona del 1909. L’obra recull el tractament dels fets a 11 municipis baixllobregatins: Sant Feliu de Llobregat, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, la Colònia Güel de Santa Coloma de Cervelló, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Gavà, El Prat de Llobregat i Viladecans. A més de tres articles temàtics que també fan una aportació inèdita a la recerca.

Aquí podeu consultar l’índex de la recerca col·lectiva.