Qui som
El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat col·labora de forma sostinguda i diversa amb diferents organismes.
Junta de l'Associació per la defensa del patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn
Associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 2018 amb la voluntat de vetllar per la conservació, rehabilitació i promoció del patrimoni industrial i natural d’aquest indret i realitzar intervencions integrals que busquin destacar la globalitat de tot el conjunt, de totes les parts de la Colònia i de l’entorn, entre d’altres.
Consell de participació ciutadana de les Muntanyes del Baix
Consell de participació ciutadana que es constitueix amb l’objectiu de convocar a totes les entitats i organitzacions que vulguin sumar esforços i propostes de manera dialogada, constructiva, complementària i consensuada, per fer possibles els objectius del Pla d’accions corresponent al Pla d’accions de les Muntanyes del Baix.
Comitè activador del projecte Comunalitat Urbana de Sant Feliu de Llobregat
Programa potenciat pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que sorgeix per a dinamitzar les xarxes d'economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l'economia social i solidària.
Punt d’informació Turística acreditat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat
Establiments que exerceixen una funció informació turística complementàries a les oficines de turisme. El Consorci de Turisme del Baix Llobregat va posar en marxa el programa PIT (Punts d'Informació Turística) l'any 2016 en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais, empreses i entitats de la comarca.
Junta de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana
Associació de caire federatiu constituïda l'any 1992 per posar en comú projectes, inquietuds i problemes dels centres i instituts d'estudis. En formen part 135 centres i instituts d'estudis o altres entitats similars que, d'una banda, tenen com a objectiu l'estudi, la promoció, la divulgació, la difusió i la defensa del patrimoni cultural i natural i altres temes humanístics, en l'àrea territorial on desenvolupin llur activitat, i de l'altra, utilitzen el català com a llengua d'expressió i comunicació en els territoris de parla catalana.
Membres del Consell Agrari del Baix Llobregat
A la comarca del Baix Llobregat, un espai amb un caràcter marcadament agrícola, des del 1998 es consolida el Parc Agrari, amb un consens social i públic pioner, com un projecte territorial basat en la importància del manteniment de l’activitat agrícola, generadora d’activitat econòmica en l’àmbit urbà i eix vertebrador de la trama de ciutats i infraestructures que l’envolten.
Membres de la Comissió consultiva Parc del Garraf
Per tal de garantir la participació dels col·lectius en la gestió del Pla especial del Parc del Garraf la comissió està adreçada a facilitar la millor adequació de les decisions de l'administració a les demandes socials. El Pla especial defineix la Comissió Consultiva com un òrgan constituït per representants de la Diputació de Barcelona, del Consell Coordinador i dels diferents col·lectius socials, econòmics, científics, culturals i conservacionistes interessats en la gestió de l'espai natural.
Comissió de Patrimoni i Memòria de l’Ajuntament de Sant Feliu
Conjunt d’entitats i institucions culturals de Sant Feliu de Llobregat que realitzen activitats relacionades amb el patrimoni de la ciutat i organitzen la setmana del patrimoni de la població.
Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Òrgan participatiu emmarcat en la voluntat d’estendre la participació ciutadana a tots els àmbits de la vida local, i en fer de la sostenibilitat i de les polítiques mediambientals un eix central en la millora de la qualitat de vida de les persones i col·lectius.
Comissió de Patrimoni de l’Ajuntament del Prat de Llobregat
Òrgan consultiu i de participació, que busca la trobada entre la ciutadana, les entitats i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, per comunicar i debatre temàtiques sobre el patrimoni del Prat de Llobregat.
Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Sant Feliu
Comissió que treballa per analitzar i revisar els noms dels carrers de Sant Feliu proposar alternatives.
Comissió de Memòria de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
Comissió que treballa per la restauració de la memòria de Sant Vicenç dels Horts i que aposta per l’acte democràtic de restaurar dels drets de les persones que van ser repressalides per la dictadura franquista.
Participació en l’Agenda Urbana d’Esparreguera
Nou model de planificació de tots els aspectes vinculats a l’àmbit urbà, que aporta una nova manera de planificar, finançar i gestionar el municipi, tot impulsant la participació de la ciutadania i dels agents implicats, des d’una perspectiva innovadora i sostenible.
Jurat dels Premis “Josep Oliva” a la cultura i tradició pageses del Prat de Llobregat
Aquest premi vol reconèixer a les persones i entitats del nostre país que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica en aquests inicis de segle.
Jurat de la Beca Jaume Codina del Prat de Llobregat
Beca de recerca d'història local, en homenatge i reconeixement a la tasca del doctor Jaume Codina i Vilà. La beca està adreçada a projectes que, de manera individual o col·lectiva, promoguin la investigació sobre aspectes inèdits en el camp de les ciències socials i humanes relacionades de manera directa amb el Prat i el seu entorn.
Projecte Edurecerca dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat
Projecte per impulsar el reconeixement dels treballs que duen a terme els alumnes de l'educació secundària postobligatòria amb la intenció d’aglutinar i potenciar algunes de les iniciatives que són d’àmbit més comarcal. La intenció és poder establir contactes d’enriquiment mutu a partir d’un espai compartit on els protagonistes siguin els treball de recerca i la qualitat educativa vinculada al teixit social i empresarial de la comarca.