AL CECBLL CELEBREM SANT JORDI

Presentació dels llibres de Jaume Bosch, Francesc Ollé i Gemma Tribó

24 d’abril de 2019 a les 19h
CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT
carrer Estelí, 10 – Sant Feliu de Llobregat

La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre

Jaume Bosch
El sistema policial de Catalunya va néixer els anys vuitanta, confrontat amb el model centralista i repressor del franquisme. Des d’aleshores s’ha anat consolidant fins a substituir els cossos de seguretat de l’Estat, un fet gairebé inèdit en els darrers quaranta anys en països que no són independents. Jaume Bosch aporta elements d’anàlisi que ajuden a entendre com hem arribat fins aquí, quines resistències ha exercit i exerceix l’Estat central, i quina seguretat ha de voler una societat democràtica que s’enfronta al sorgiment d’ideologies reaccionàries, un terrorisme globalitzat i noves formes de criminalitat.


Del port de l’Ordal al pont del Llobregat. Un recorregut històric per l’N-340Francesc Ollé
El llibre fa un recorregut històric per la carretera que avui anomenem N-340, una carretera sorgida des del que avui en diem La Creu Coberta de Barcelona, travessant el riu Llobregat, amb un pont de 15 arcades, fins als turons escabrosos del Port de l’Ordal. El recorregut  enumera els ponts, les cases i els esdeveniments d’aquella magna obra que va ser una aportació important per a l’economia de la comarca baixllobregatina i penedesenca.
Avui per tu, demà per mi. El pacte a la recíproca de dues famílies durant la Guerra Civil (1936-1939).

Gemma Tribó
Llibre de lectura fàcil de la Doctora en Història Contemporània Gemma Tribó, que es va animar a escriure aquesta novel·la, basada en fets reals, sobre un acord d’ajuda mútua entre dues famílies durant la guerra civil. La Lectura Fàcil permet la comprensió de llibres, textos, webs, etc. a persones amb dificultats lectores (immigrants, persones amb discapacitat, gent gran, persones amb una escolarització deficient, etc.). Perquè tothom té dret a accedir a la informació, a la literatura i a la cultura.

 

AL CECBLL CELEBREM SANT JORDI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *