4a JORNADA DE PAISATGE CONTEMPORANI AL BAIX LLOBREGAT
4a JORNADA DE PAISATGE CONTEMPORANI AL BAIX LLOBREGAT
Les agricultures del Baix Llobregat
Parem compte amb la nostra agricultura!
La 4a Jornada de Paisatge Contemporani al Baix Llobregat va tenir lloc el dissabte 16 de setembre a la seu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Amb el lema Les agricultures del Baix Llobregat, la Jornada va comptar amb els següents participants:
- Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya
- Hortensia Grau, diputada al Parlament de Catalunya, ponent de la Llei d’Agricultura
- Oriol Estela, director general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona –PEMB– i membre de l’equip impulsor de la Carta del Sistema Alimentari Metropolità
- Luís Maldonado, professor d’Agricultura de la UPC
- Veva Català, membre de la Junta del CECBLL i moderadora de la taula rodona
- Miquel Picart, productor d’oli d’Olesa i president de la Fundació Agrícola Olesana
- Josep Estradé, regidor d’Acció Territorial i Mobilitat de Collbató, Parc Rural del Montserrat
- Raimon Roda, gerent del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat
- Josep Pascual, productor de cireres de Santa Coloma
- Josep Valls, director i enòleg de les caves Roger Goulart (D.O. Penedès)
- Gemma Tribó, membre de la Junta del CECBLL i moderadora de la taula rodona
- Rafael Bellido, membre de la Junta del CECBLL i responsable de l’elaboració de les conclusions de la Jornada
La Jornada va posar de manifest que la comarca té una agricultura amb una important diversitat de conreus i que cal aprofitar aquest potencial tant en l’àmbit mediambiental com en l’econòmic i el social, afavorint els conreus d’alta qualitat – denominacions d’origen, oli d’Olesa de Montserrat, cireres de la zona de Santa Coloma de Cervelló Torrelles o Sant Climent de Llobregat, etc.
Un altre tema recurrent va ser el de la necessitat de dotar el territori d’infraestructures de suport a l’agricultura. Un dels objectius de les polítiques agràries hauria de ser escurçar la distància entre el lloc de producció i el de consum. És per això que la nova llei d’agricultura pretén protegir tant l’espai agrari, com les persones que produeixen aliments i l’activitat en si.
La Jornada va finalitzar amb les conclusions a càrrec de Rafael Bellido.