7è ITINERARI EL BAIX LLOBREGAT FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA

INSTAL.LACIONS DE REUTILITZACIÓ D’AIGUA REGENERADA

El setè itinerari ha tingut per objectiu conèixer les instal·lacions d’abocament a Sant Joan Despí, l’estació de bombament de la Riera de Can Soler, les bases de recàrrega de Santa Coloma de Cervelló i de Sant Vicenç dels Horts i les instal·lacions d’abocament a Pallejà.

Una agradable caminada que sortia de l’estació de FGC de Sant Boi i acabava als Quatre Camins, un total de 10,3 kms.  Tal com assenyalem a la guia, la reutilització és l’aprofitament de l’aigua depurada per les EDAR. Una nova instal·lació la ERA (Estació Regeneradora d’Aigua), ens permet retornar a la natura  aigua en òptimes condicions per fer possible  objectius com manteniment del cabal del riu, basses de recàrrega de l’aqüífer, reg agrícola, ús industrial, zones humides del Delta, barrera contra la intrusió salina o reg de zones verdes i usos de neteja urbana.

Coincidint amb el dia en que vàrem fer aquest setè itinerari comprovàrem com a l’indret de Pallejà/Molins de Rei  el riu rep aigua regenerada per millorar la qualitat del tram final, durant el període comprès entre el 1r. de juny i el 31 de juliol. Han emprès aquesta experiència  la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua. És important que s’hagi impulsat aquesta experiència atès que parlem d’instal·lacions fetes i projectades abans de l’any 2010. L’acció preveu que, un cop comprovada la viabilitat, fins el 50% del cabal del riu Llobregat des d’aquest indret  fins a la seva desembocadura sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat.

Com a cada sortida l’equip Javier-Teresa-Adelina ens proporciona un passeig agradable i un nou aprenentatge entorn a la importància estratègica del nostre riu.