Acte de presentació de l’exposició itinerant “On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la Guerra Cívil”

Clica a l’imatge per veure-la en màxima resolusió

Ens plau convidar-vos a l’Acte de presentació de l’Exposició itinerant: “On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya”, que tindrà lloc el pròxim 7 de febrer de 2024 a les 19:00 h al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat.

“On són?” Aquesta és la pregunta que es fan milers de persones respecte dels seus familiars morts durant la Guerra Civil espanyola. Assassinats a la rereguarda, afusellats per la dictadura franquista o, principalment, morts al front o en un hospital. De la majoria, mai no se n’ha conegut el lloc d’enterrament.

Aquesta mostra està pensada per donar a conèixer a la ciutadania què està fent la Generalitat de Catalunya respecte a les fosses comunes i què ha fet amb anterioritat. S’hi destaquen també les exhumacions que va iniciar la Generalitat republicana durant la mateixa Guerra Civil. Així mateix, informa dels resultats d’aquestes actuacions i posa tres exemples de famílies que cerquen o han cercat i localitzat el seu familiar desaparegut durant la guerra.

Alhora, és un homenatge i un reconeixement a les persones que tenen familiars no localitzats. A l’exposició es pot veure com es fa la recerca d’un desaparegut, com s’exhuma una fossa comuna i què succeeix amb les restes que s’identifiquen i amb aquelles que no poden ser identificades. Consta de sis àmbits que tenen com a eix central les fosses comunes, els desapareguts i les famílies.
Font: Gencat