Carlo Petrini visita el Prat de Llobregat

o_A3_Esdeveniment_Petrini

 Una economia de mercat que no permet viure els agricultors en condicions és un sistema criminal”. Amb aquesta provocativa sentència va començar la xerrada que,  amb  el títol “Agricultura periurbana. L’oportunitat del Parc Agrari del Baix Llobregat”, va realitzar el  gastrònom, activista i escriptor italià Carlo Petrini, el passat divendres 10 de febrer i que va omplir l’auditori del Cèntric Espai Cultural de la ciutat d’El Prat de Llobregat.

Petrini va destacar que “l’agricultura intensiva destrueix els petits productors i la biodiversitat” i amb un to irònic però crític, va reclamar un canvi en l’economia de mercat i va evidenciar que no hi ha joves que es vulguin dedicar a l’agricultura. Finalment va recalcar la importància de tenir tan aprop de  Barcelona una àrea d’abastiment agrícola com la del Parc Agrari  del Baix Llobregat.

Posteriorment es va realitzar una taula rodona on hi van intervenir diferents responsables de l’Ajuntament, l’agricultor Xavier Oliva, el cuiner Sergi de Meià i Raimon Roda, director del Parc Agrari. Van coincidir les intervencions en reclamar un canvi de paradigma mitjançant la construcció d’una nova economia, en la que el consumidor arribi al producte de proximitat directament a través del productor.

Vegeu aquí la conferència

Fotografies de l’Ajuntament del Prat de Llobregat