CONVENI PER AL DESENVOLUPAMENT INTEGRAL DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT

Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Pallejà, La Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Castellví de Rosanes i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, van signar el passat 28 de juny un conveni de col·laboració per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix. L’any 2006 es va signar un primer conveni que ara s’ha volgut revisar amb l’experiència adquirida d’aquests més de deu anys, i amb l’objectiu d’actualitzar els mecanismes de coordinació i operatius entre les institucions signats.

Les principals finalitats d’aquest conveni són:

1.    Promoure la preservació i millora dels valors naturals, ambientals i econòmics del medi agroforestal.
2.    Desenvolupar les activitats agrícoles, forestals i de lleure.
3.    Coordinar les actuacions dels ajuntaments en el medi agroforestal, intercanviar experiències, i tendir a unificar els criteris d’intervenció entre municipis veïns.
4.    Establir i consolidar  mecanismes de coordinació i la cooperació entre els ajuntaments i ens supramunicipals per a la consecució d’objectius comuns.
5.    Establir i fomentar mecanismes de  col·laboració i suport amb els agents privats del territori.
6.    Cercar la col·laboració d’altres administracions públiques, institucions científiques i altres entitats.
7.    Difondre entre la població els valors i les funcions d’aquest territori, així com el respecte al patrimoni natural, les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen, i a les infraestructures de lleure i els seus usuaris.
8.    Projectar i executar accions per assolir les finalitats esmentades.