De Barcelona a Vallirana. Crònica històrica del frustrat primer gran tramvia metropolità

DE BARCELONA A VALLIRANA. CRÒNICA HISTÒRICA DEL FRUSTRAT PRIMER GRAN TRAMVIA METROPOLITÀ

Ja  hem pogut presentar dos cops aquest interessant llibre del periodista i escriptor Raúl Montilla.

Un tramvia que no va poder ser. I a aquesta història està dedicat aquest llibre del Raúl que ha fet una recerca exhaustiva per arxius i hemeroteques.

El passat 1 de febrer vam fer la primera presentació. Va ser a la biblioteca Josep M. López-Picó de Vallirana, el municipi  on a principis de segle havia de tenir inici una línia de tramvia que uniria el Baix Llobregat amb el centre de Barcelona tot passant per una bona colla de municipis baixllobregatins i amb la voluntat de transportar persones i mercaderies, concretament àrids i productes de l’horta del Llobregat.

A l’acte hi van intervenir l’autor, que va fer un breu resum de l’obra i dels principals aspectes del projecte recolzat en un powerpoint; l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez Morales; Francesc Ollé, de l’associació Amics de Vallirana i autor del pròleg del llibre; i Genoveva Català, presidenta del CECBLL.

I el 23 de febrer va ser a la Biblioteca El Molí de Molins de Rei, en un acte que es plantejava com una conversa entre dos periodistes avesats als mitjans de transport: l’autor del llibre i David Guerrero, tots dos socis del Centre i que van dissertar a partir dels principals tòpics del llibre.

Tots  dos actes han posat de manifest l’interès del llibre, la seva capacitat per connectar amb la realitat actual del transport, de l’emprenedoria i de la crisi energètica entre altres. També es va destacar el caràcter amè que te la lectura del llibre gràcies a la ploma periodística del Raúl.

En acabar l’autor s’hi va estar una bona estona signant exemplars del seu llibre. Com a dada curiosa, en va signar un per a un nen de 12 anys apassionat pels tramvies.

 

Fotografies de l’acte a Vallirana:

 

Fotografies de l’acte a Molins de Rei: