11a RECERCA COL·LECTIVA DEL CECBLL – EXILI I DEPORTACIÓ AL BAIX LLOBREGAT

El CECBLL arrenca la 11a recerca col·lectiva amb el tema de l’exili i la deportació al Baix Llobregat que serà dirigida per la historiadora i sòcia de l’entitat Maribel Ollé. Aquesta recerca es va encetar amb una acte virtual el dissabte 7 de novembre on hi van participar una cinquantena de persones, algunes d’elles de fora la comarca. Aquest acte, que s’havia de fer presencial a la seu de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el van obrir Genoveva Català, presidenta del CECBLL i M.Luz Retuerta, directora de l’ACBL.

La sessió va comptar amb les intervencions de quatre persones expertes en la temàtica: Jordi Gaitx,  historiador, arxiver i assessor del MUME, que ens va parlar de l’exili local com a objecte d’estudi historiogràfic i de les metodologies i fonts per al seu estudi; Ruben Doll, historiador i assessor del MUME, que ens va parlar dels principals arxius i fonts per a l’estudi de l’exili, centrant-se en les fonts franceses dels Arxius Departamentals dels Pirineus Orientals; Laia Arañó , historiadora i conservadora del fons documental de la Fundació Carles Pi i Sunyer, que ens va explicar el projecte Euroregió Pirineus Mediterrània: creació d’un repositori d’investigació de l’exili; i Juan M. Calvo,  historiador i membre  de Junta de l’Associació Amical de Mauthausen, que ens va parlar de l’estudi i les fonts de la Deportació dels catalans als camps nazis.

L’acte va estar presentat i conduit per M.Jesús Bono, membre de Junta del CECBLL i el va clausurar el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Font.

Després d’aquest acte, el CECBLL hem obert un formulari per a la creació de l’equip que durà a terme aquesta recerca. Us deixem aquí el vídeo de la sessió!

 

 

 

 

11a RECERCA COL·LECTIVA DEL CECBLL – EXILI I DEPORTACIÓ AL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Dijous 14 de gener a les 19:30 h al Cinebaix i en streaming Inscripció a cecbll@llobregat.info