Jornada tècnica ‘Patrimoni i indústria del vidre a Catalunya’ a la Colònia Sedó d’Esparreguera

El passat 1 de juny vam assistir a la sessió del matí de la jornada tècnica “Patrimoni i indústria del vidre a Catalunya”, organitzada pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica en la seva seu de Terrassa, amb la col·laboració del Grup de Recerca de Cervelló.

La Jornada va tenir com a objectiu donar a conèixer el paper que va jugar aquesta indústria a Catalunya a nivell econòmic i social, així com el perfil patrimonial que ha anat assolint, tant pel que fa als productes fabricats – ampolles, flascons, vasos, copes, etc. – com també de les diverses tècniques emprades al llarg del temps. Igualment es va prospectar el futur d’aquesta indústria a casa nostra i a Europa.

La sessió va esdevenir un punt de trobada d’especialistes en les diverses disciplines i sabers implicats en la indústria del vidre: història, economia, patrimoni, museïtzació, restauració, conservació, etc.

Entre les diverses i interessants aportacions que van haver-hi (es pot consultar el programa aquí), volem destacar dues del Baix Llobregat: la ponència de Josep Llurba i Èric Gómez sobre el vidre a Cervelló i la d’Ignasi Doñate sobre cent anys de vidre a Cornellà.