La família de Gemma Tribó recull el Premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

La Sala d’Actes de la 50a FIRA AVÍCOLA DEL PRAT DE LLOBREGAT era plena de gom a gom i després d’escoltar el Pregó de la Fira a càrrec del reconegut cuiner Josep Lladonosa es va procedir al lliurament del guardó.

El Premi Josep Oliva 2023 fou atorgat a títol pòstum a Gemma Tribó el recolliren la seva família: Carles Martínez el seu espòs i Laia Martínez Tribó i Laura Martínez Tribó les seves filles, acompanyades per la seva germana Mercè Tribó, cunyat, neboda i amics i amigues entranyables.

De manera sincera i planera en Carles Martínez agraïa que la trajectòria  de Gemma Tribó Traveria hagués estat reconeguda amb el Premi Josep Oliva a proposta de la Unió de Pagesos i del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat .

Es constatà  la personalitat de la Gemma com a persona compromesa i entusiasta en el reconeixement del treball agrícola i la pagesia de la comarca del Baix Llobregat.

Carles Martínez ens va recordar un dels vincles recents de la Gemma que intervingué en el programa televisiu, presentat per Sílvia Abril “La recepta perduda” dedicat a les croquetes fetes amb pollastre de pota blava.

En  la intervenció familiar es va posar de relleu que la  vida de l’ honorada  Gemma  es centrava en tres eixos: l’estima per la família especialment per les seves filles i netes, la formació de mestres als quals va dedicar la seva vida professional i l’estudi del món rural de la comarca del Baix Llobregat.

La síntesi i divulgació de la seva tesi doctoral en un llibre anomenat “La superació de la crisi agrària de finals del segle XIX al Baix Llobregat 1860-1930”, publicada recentment, fou  probablement un dels projectes personals que més la va satisfer, sobretot per la gran acollida que ha tingut entre la pagesia i persones interessades en la vida de la comarca.