PRESENTACIÓ DE LA COMUNALITAT URBANA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

PRESENTACIÓ DE LA COMUNALITAT URBANA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

El dia 21 d’abril vam participar a la presentació de la Comunalitat Urbana de Sant Feliu de Llobregat. Les Comunalitats urbanes són agrupacions de persones, entitats i agents econòmics de tota mena que s’uneixen per cercar noves formes de recuperació econòmica basades en la solidaritat i l’ajuda mútua.

Aquestes Comunalitats són impulsades pel Departament de Treball de la Generalitat amb l’objectiu d’afavorir l’anomenada economia taronja, es a dir, el cooperativisme i altres formes d’organització més justes i alternatives o complementàries a les formes imperants.

A Catalunya hi ha 18 ciutats que tenen Comunalitat Urbana: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Amposta, Badalona, Reus, Sant Cugat, Manresa, Terrassa, Valls, Ripollet, Salt, El Vendrell, Vic, l’Hospitalet i, ja al Baix Llobregat, El Prat i Sant Feliu.

Encara que de forma fortuïta, des del Centre tenim la sort i l’orgull d’haver participat en l’impuls d’aquest projecte, que ens ha vinculat a gent jove i a iniciatives d’una gran vàlua econòmica, cultural i social. La Comunalitat de Sant Feliu de Llobregat està molt orientada a la cultura digital. Des del Centre d’Estudis, com a comunitat de coneixement, aportem, concretament, una recerca sobre cooperativisme al Baix Llobregat dirigida pel professor José Luís Martínez González i que està pensada en clau de coneixement del passat i del present, però també és una prospectiva de futur. Aquesta recerca col·lectiva està ja pràcticament acabada i iniciem el procés d’edició.

La presentació de la Comunalitat Urbana de Sant Feliu de Llobregat va ser un acte “diferent”.  En un únic ambient es van situar espais de diversa funcionalitat: una tarima central des de la qual els partners vam poder explicar els projectes que desenvolupem en el si de la Comunalitat; una zona de joc que permetia que grans i petits correguessin per la sala; un reco dedicat als ODS…
I tot plegat en un ambient lúdic. Un projecte compromès amb l’entorn i en el qual participem amb orgull. Llarga vida a la Comunalitat de Sant Feliu de Llobregat!!!