PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DESCOBRIR EL CANAL DE LA INFANTA. SET ITINERARIS PER LA SEVA XARXA

El 13 d’abril ens vam reunir per la plataforma Zoom més de 50 persones a la presentació del llibre Descobrir el Canal de la Infanta. Set itineraris per la seva xarxa. L’acte el va obrir Genoveva Català, presidenta del CECBLL que també va llegir un escrit enviat per ATLL Concessionària amb qui hem elaborat les guies de la col·lecció Itinerari de l’aigua, a la que pertany aquesta tercera edició. També hi va ser present Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, ciutat que va acollir la presentació virtual d’aquest llibre.

Tot seguit va prendre la paraula Gemma Tribó, coautora del llibre juntament amb Javier Morata, Roger Lloret, Clara Bargalló, Esther Hachuel, Joan Bonich, Ignasi Doñate i Irineu Castillo. Ens va explicar la trajectòria de les publicacions d’aquestes guies i va fer un breu resum dels 7 itineraris que conté el llibre. També va fer un resum dels orígens i la trajectòria del Canal de la Infanta, ens va explicar d’on prové el topònim i l’impacte econòmic que va suposar la seva creació. Per acabar ens va regalar una projecció de fotos antigues del Canal, al seu pas per Molins de Rei.

Ja que Molins de Rei acollia la presentació, Clara Bargalló, coautora dels itineraris 2 i 3 que passen per Molins, ens va explicar aquests itineraris i ens va animar a fer-los.

Del torn de paraules posterior que hi va haver en acabar les intervencions, en va sorgir una gran proposta de la historiadora Gemma Tribó: va proposar fer un glossari amb les paraules que es puguin recuperar de la vida del Canal com ara batiport, regadores, vagants,…etc.

El  llibre el podeu adquirir en aquest enllaç