Presentació llibre “La Setmana Tràgica” a Gavà

Dimarts 12 de desembre a la Sala d’Actes de la Biblioteca Josep Solé i Vidal de Gavà, va tenir lloc la presentació del llibre La Setmana Tràgica i el seu context en el Baix Llobregat, 1890-1923, que és el fruit de la IX Recerca Col·lectiva del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. L’acte va comptar amb l’assistència de més de quaranta persones.

La conferència va anar a càrrec de Josep Campmany, autor de dues de les recerques incloses en el llibre: “Gavà: la caiguda del republicanisme, un efecte sorprenent de la implantació del sufragi universal masculí, 1879-1909” i “Gavà: ruptures polítiques d’inicis del segle XX”. Campmany va explicar de forma molt amena i didàctica, les aliances i ruptures entre els diferents grups polítics, amb noms i cognoms dels seus representants,  que es van succeir a Gavà durant el període estudiat. Va quedar pal·les com el “clientelisme” pel que es regien els polítics va ser més determinant que l’evolució política o econòmica general.

Prèviament, Xavier Calderé, coeditor del llibre, va introduir la conferència amb una explicació, molt clarificadora, dels objectius, la metodologia i els continguts del llibre.