SEGON ITINERARI DE LA GUIA “EL BAIX LLOBREGAT, FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA”

Amb el nom de “La consolidació del Llobregat com a font per a l’abastiment de Barcelona”, el dissabte 30 de juny va tenir lloc el segon itinerari, dels 7 que conformen aquest nou registre de la col·lecció Camins d’Aigua. Va ser la continuació del primer, que va tenir lloc el passat 2 de juny i que va ser el capítol introductori.

Els setze assistents concentrats a la parada del Tram del Pont d’Esplugues, on la televisió comarcal va voler deixar testimoni audiovisual de l’acte, vam iniciar el trajecte, i després de caminar per zona urbana tenim la primera explicació per centrar el tema de la segona ronda d’itineraris i sobre el dipòsit i central de la cota 100, a Esplugues. A mida que anàvem guanyant alçada pujant per la zona residencial, s’ampliava la vista sobre el paisatge de l’entorn, tant pel que fa a les muntanyes i cims com sobre la gran ciutat receptora de l’aigua que estudiem. Com a anècdota frívola, carrers amunt, vam bordejar la casa de la parella de futbolista i cantant més mediàtica.

La calor també augmentava, arribant a depassar els 30º suportables per l’aire muntanyenc. La plaça Mireia, ja de ple a Collserola, va ser l’inici del tram pel passeig de les Aigües, el nom més adient, com va quedar clar a les explicacions. Aquí les vistes passen a ser espectaculars, com les del mirador on es va esmorzar, que té la seva història també relatada. Les vistes, però, no van distreure l’atenció de les explicacions, com les del dipòsit de St. Pere Màrtir, a la cota 300, sota l’antena.

La ruta acabava, camí enllà, a l’estació del funicular de Vallvidrera, però als 8.1 Km del recorregut hem d’afegir-hi el tram de baixada per les escales fins a l’estació de Peu del Funicular, de FGC, donat que la majoria vam optar per allargar la caminada. L’acomiadament va ser una cita per després de l’estiu, quan es reprendran aquestes excursions temàtiques.

El guiatge de l’Adelina i el mestratge del Javier, juntament amb la guia-llibre patrocinada per ATLL i la informació escrita donada s’han vist complementades per les explicacions, molt adients, d’alguns assistents en alguns punts. Tot per completar una sortida d’esport, ciència i amistat.

Amb el suport de: