TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TERRITORI

CICLE DE DEBATS TRANSICIO ENERGÈTICA i TERRITORI

La crisi del sistema energètic actual no renovable i els seus efectes sobre els recursos, el canvi climàtic i el medi ambient fan necessari un nou model energètic per al desenvolupament sostenible de la nostra societat, en el qual el territori serà clau.
El propòsit del present Cicle de Debats és posar en comú el coneixement sobre aquesta problemàtica i avançar en la reflexió sobre les accions a emprendre en el territori per a la transició a les fonts d’energia renovable.
El Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES) es proposa començar aquesta reflexió conjunta amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) l’Àmbit de Recerques del Berguedà (ÀRB) i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL).

El 20 d’abril es va fer l’acte inaugural d’aquest interessant cicle de debats amb les intervencions de Josep Maria Peiró, secretari del CMes i Enginyer Industrial; Carles Riba, president del CMes i Dr. enginyer Industrial; Eduard Furró, coordinador tècnic del CMes i dedicat a l’enginyeria de processos industrials i per acabar Joaquim Sempere, vicepresident del CMes i sociòleg ambiental, va moderar un debat obert entre les més de 40 persones que assistiren al primer acte d’aquest cicle de debats.

El dia 27 d’abril es va fer la primera sessió d’aquest cicle de debats de la mà del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). Van fer la salutació inicial Josep-Sebastià Cid (CERE), Carles Riba Romeva (CMES) i Gemma Carim (Presidenta Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre). Tot seguit Josep Mª Piñol (URV) i Eduard Furró (CMES) ens van parlar de la comarca de la Ribera d’Ebre i de les seves oportunitats energètiques. Vam acabar amb un taula rodona amb les intervencions de Francesc Barbero, alcalde de Flix, Rafael Sánchez (Projecte mediambiental C.H. reversible de Riba-roja), Iván Solé, (empresari d’Ascó – Empresa Nemon), Jaume Castellà (Enginyer fundador d’EPI, Coop. Energia per la Igualtat) i Marga Estorach (Resp. Agència d’Energia de Terres de l’Ebre, COPATE)

CONEGUEU LA RESTA DE PROGRAMACIÓ D’AQUEST CICLE DE DEBAT