VI Congrés de Dones del Baix Llobregat

Cornellà de Llobregat va acollir el 4 i el 5 de novembre el 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat amb un gran èxit de participació. Aquest resultat és fruit de la gran implicació de molts ajuntaments, entitats, organitzacions diverses i expertes que han fet possible que aquest espai de debat i reflexió resultés una empenta més per poder desenvolupar bones polítiques d’igualtat a la comarca.

L’Auditori de Cornellà va ser l’espai inaugural d’aquest congrés que van obrir  la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, i la tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut, Joana Piñero Romera. En representació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat hi van assitir les vocals de Junta Conxita Sánchez i Isabel Ortuño, i la directora del CECBLL, Esther Hachuel.

El congrés es va iniciar amb la conversa “L’amistat entre dones és una força transformadora i poderosa”, mantinguda entre la Doctora en psicologia Social, Sara Berbel Sánchez, i la Catedràtica de Lingüística Hispànica, Estrella Montoliu Durán. Les dues expertes van dialogar durant prop d’una hora de la necessitat d’establir xarxes de solidaritat entre dones. Conceptes com el de sororitat estratègica, el fet d’amplificar-nos les unes a les altres, van marcar un debat en el qual es va posar de relleu la necessitat de potenciar l’amistat entre dones, la d’aconseguir autoritat, o que les dones tinguem estructures preparades per poder discrepar com a tècnica contra la dominació.

El dssabte dia 5 de novembre es van fer les sis comissions de treball conduïdes i dinamitzades per expertes, amb materials elaborats de cada àmbit i conclusions del treball precongressual, han conformat l’eix de tots els debats. Les sis comissions van ser: Violència Masclista, Empoderament sexual i reproductiu,  Dones en el treball del futur, Trajectòries vitals de les dones, Salut i Maternitats.