Congrés “Recursos i territori. Perspectiva històrica i nous equilibris”

img_20161021_165819La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana ha celebrat el seu Xè congrés a la sala Plana de l’Om de la ciutat de Manresa els dies 21 i 22 d’octubre.

Sota el títol “Recursos i territori. Perspectiva històrica i nous equilibris”, s’ha plantejat un congrés des d’una perspectiva holística, donant-hi cabuda als enfocaments de les temàtiques tractades des de diferents disciplines científiques, des de la recerca històrica a l’enginyeria, passant per la geografia, l’antropologia, les ciències ambientals, etc.

El congrés s’ha estructurat en els següents quatre àmbits temàtics: alimentació, poblament, comunicacions i energia i ha programat un total de deu ponències. Com a aportacions externes s’hi han rebut una trentena de comunicacions que han estat presentades a través de quatre relatories. Tots aquests treballs es recopilaran a les corresponents actes que seran editades l’any 2017.

El congrés va ser retransmès via streaming a través del canal YouTube.  Es poden  visualitzar cadascuna de les sessions del congrés, inclosos els interessants debats que es van originar aquí: “X congrés de la CCEPC”. Dos dels ponents han estat baixllobregatins: Carles Riba (podeu trobar la seva ponència en aquest video) i Pep Salas (video de la ponència). A més, alguns investigadors i investigadores del Baix Llobregat han aportat comunicacions.