Sessió participativa del Pacte Nacional per la Llengua

L’Institut Ramon Muntaner organitza conjuntament amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya un cicle de sessions de treball de proximitat arreu del territori per recollir aportacions al procés participatiu en el marc del Pacte Nacional per la Llengua. L’objectiu de la sessió de proximitat, adreçada a centres d’estudis i ateneus, és la de detectar reptes i plantejar propostes.

El dijous 19 de maig, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat vam acollir a la nostre seu de Sant Feliu de Llobregat la segona sessió participativa, on es van recollir algunes propostes com ara la inclusió del coneixement local a les escoles o l’entrada a la Viquipèdia de les recerques que es fan des de les entitats d’estudi per a una major difusió, entre d’altres.

Aquest procés de participació, iniciat per la Generalitat de Catalunya, ha de permetre recollir propostes per a la millora de la situació de la llengua i revisar els discursos de les polítiques lingüístiques. També ha de permetre renovar els compromisos lingüístics i conscienciar les institucions, entitats, empreses i la ciutadania en general de l’impacte que tenen els seus hàbits i actituds.

Consulteu les properes sessions participatives