El Museu Memorial de l’Exili acull el XIII Congrés de la CCEPC

El Museu Memorial de l’Exili situat  a la Jonquera, va acollir els dies 4, 5 i 6 de novembre el XIII Congrés de la CCEPC: Exilis a l’època contemporània (segles XIX i XX). Territoris de partida, territoris d’acollida.

L’organització d’aquest Congrés va anar a càrrec de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i el Museu Memorial de l’Exili.

L’objectiu del congrés era anar més enllà de l’exili provocat per la guerra civil del 1936-39 i analitzar també els exilis anteriors i els posteriors a aquella data. Es tractava de constatar que l’exili ha estat una constant històrica no marginal ni en la nostra història ni en una dimensió internacional.

Una delegació de persones representats del Centre d’Estudis van pujar fins a La Jonquera per acompanyar la ponència presentada per la nostra sòcia Maribel Ollé que duia per títol “Exili i deportació al Baix Llobregat, una història en construcció de l’emigració republicana de 1939”. Ollé va fer una pinzellada de la recerca sobre l’Exili i la deportació a la nostra comarca que el CECBLL està duent a terme sota la seva coordinació.

Vegeu els vídeos de les tres sessions del Congrés.

Divendres 4 de novembre:

Dissabte 5 de novembre – sessió matí:

Dissabte 5 de novembre – sessió tarda: