CENTRE D’ESTUDIS LOCALS DE SANT VICENÇ DELS HORTS

E-Mail  Web Site  Facebook  Instagram  Twitter

 

Va ser a l’hivern de 1983 que es va iniciar el Grup d’Estudis i Recerques, El novembre de 1986 es va presentar de forma oficial amb la voluntat de ser l’embrió d’un futur Centre d’Estudis Locals. L’activitat va durar fins el 1998.

L’any 2011 uns quants membres de l’antic Grup d’Estudis decideixen tornar a emprendre l’activitat oficialitzant a l’any 2012 l’actual Centre d’Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts (CELSVH).

El Centre d’Estudis té com a finalitat la recerca i la divulgació dels estudis sobre la localitat de Sant Vicenç dels Horts en tots els àmbits: història, cultura, economia, urbanisme, medi natural, arqueologia, arts, sociologia, onomàstica i toponímia, etc., així com l’impuls del debat sobre els principals temes que afectin col·lectivament a Sant Vicenç dels Horts.

Volem conjuntar esforços per assolir objectius que individualment resulten més difícils d’aconseguir, valorant el treball en equip i l’esperit de servei a les persones i a la col·lectivitat, col·laborant amb totes les entitats que ens ho demanin tant locals com d’àmbit supramunicipal.

Activitats:

Publicació de llibres: Murals de postguerra 1941-1943 + DVD (2014), Sant Vicenç desaparegut (2023). El Butlletí semestral. Conferències sobre diversos temes relacionats amb la localitat. Rutes comentades i edició de guies per conèixer el nostre municipi. Rutes per les escoles dins el catàleg dels recursos pedagògics. Exposicions. Cursos: genealogia, fotografia,… Difusió dels treballs realitzats per estudiosos sobre Sant Vicenç dels Horts que són accessibles a través del nostre ‘blog’.

Projectes que actualment estem desenvolupant: Publicació de l’estudi dels materials del Cançoner Popular a Sant Vicenç. Una exposició fotogràfica i d’objectes sobre com jugaven els nens 1900-1960. Creació secció fotografia local (la fotografia com a document). Quart curs d’iniciació a la genealogia. Visites guiades monogràfiques. Rutes guiades per descobrir l’entorn, …