El Prat: Amics d’El Prat

E-Mail Web Site Facebook Instagram Twitter

Adreça: Carrer del Centre, 2  – 08820 El Prat de Llobregat
Telèfon: 93 379 42 95
Horari d’atenció (si n’hi ha): Dimarts i Dijous, de 18:30h. a 21:00h.
Correu electrònic: amicsdelprat@amicsdelprat.cat
Pàgina web: www.amicsdelprat.cat
Facebook:  https://www.facebook.com/amicsdelprat
Instagram: https://www.instagram.com/amicsdelprat    
Twiter: @amicsdelprat
Any de Fundació: 1955
Ressenya:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amics d’El Prat es el centre d’Estudis local del Prat de Llobregat, associat al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Són fins de l’associació Amics d’El Prat la recerca i la promoció dels valors i trets culturals, artístics, socials, paisatgístics i mediambientals que configuren la identitat del Prat de Llobregat i que constitueixen, alhora, la manifestació de les seves arrels i elements d’integració i dinamització sociocultural. Gaudint d’especial rellevància el suport a la creació i divulgació d’obres artístiques, literàries i científiques de temàtica o autoria locals, la conservació del patrimoni etnològic, arquitectònic, històric i natural del Prat de Llobregat i la difusió dels seus vincles històrics i socioculturals amb la resta de la comarca. Per portar a terme els fins citats Amics d’El Prat organitza conferències, sessions de treball i estudis, cursos de d’història local, certàmens, exposicions, festes i aplecs de caire tradicional, visites culturals i trobades.

La Comissió del Patrimoni d’Amics d’El Prat és va crear el mes de novembre del 2000, coincidint amb la convocatòria de les segones jornades del Patrimoni del Baix Llobregat. Considerem que salvar el patrimoni és també conservar l’escenari de la història i una part essencial del paisatge, element fonamental de la identitat col·lectiva. La Comissió del Patrimoni d’Amics del Prat treballa per fer públic l’estat real del nostre patrimoni, donant noves idees per a salvar-lo, reutilitzar-lo i reubicar-lo, si cal, dins del present o futur urbanístic del poble, buscant també la sostenibilitat” en la gestió del patrimoni com a element de futur.