EL CECBLL SUBSEU DEL Vè CONGRÉS DE DONES DEL BAIX LLOBREGAT

La tarda del 13 de setembre, la seu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat es va convertir en subseu del Vè congrés de Dones del Baix Llobregat amb una proposta innovadora de diverses activitats, xerrades i tallers realitzats o impartits per dones i dirigits a dones.  Volíem trencar estereotips i posar en valor l’oci de les dones des de la perspectiva de l’economia feminista.

Els tallers i les xerrades que vem oferir es van iniciar amb una breu benvinguda a les assistents per part de l’alcaldessa en funcions de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i la presidenta del CECBLl, Conxita Sánchez. Tot seguit es van iniciar de forma simultània els tallers i  xerrades programades on hi van participar una vuitantena de dones que van anar passant pel Centre Cívic Mas Lluí.

L’oferta va consistir en 8 tallers i 4 xerrades molt interessants: taller de restauració de mobles, taller de patchwork, taller d’enquadernació creativa, taller de zumba, taller de robòtica, tast de tisanes, taller de reparació de motocicletes i un taller de música i dansa per als més petits. Les xerrades van ser: “Las chicas son de ciencias” a càrrec d’Irene Cívico; “L’astronomia oberta a les dones” de l’astrònoma de Molins de Rei Francesca Figueres; “Les dones dins l’imaginari col·lectiu” de l’escriptora i guionista Maite Carranza de Sant Feliu de Llobregat; i “Dones, ciència i tecnologia, una “carrera” de fons…” de l’enginyera Núria Salan de Sant Boi de Llobregat.

Amb aquests tallers i xerrades hem volgut mostrar en primer lloc en quins camps de l’activitat humana, les dones hem estat ignorades o bandejades i quines habilitats tenim per poder fer-les.