Web Site E-Mail

 

Adreça: C. Sant Josep Oriol, 7, ent. 3ª GAVÀ (08850)
Telèfon: 93 662 14 49
Any de Fundació: 2001
Ressenya:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Centre d’Estudis de Gavà neix de la necessitat de crear una eina per donar suport a la investigació, l’estudi i la difusió de la història de Gavà. Amb aquest objectiu, ha treballat amb tres eixos:

-L’ elaboració i publicació d’obra d’investigació pròpia, siguin llibres, opuscles, ponències, articles en revistes…

-La col·laboració amb altres autors per a la publicació d’obres d’interès històric, patrimonial, natural o cultural relacionades amb Gavà.

-La col·laboració amb altres entitats (Associació d’Amics del Museu de Gavà, Centre d’Estudis del Baix Llobregat, Òmnium Cultural, etc.) per a la publicació d’obres, individuals o col·lectives, sobre temàtica històrica local o comarcal; també ha tingut un paper important en l’impuls i la consolidació de l’activitat “Jornades d’Estudiosos i Centres d’Estudis d’Eramprunyà”, de periodicitat anual, que ja ha assolit la quinzena edició, amb la corresponent edició de les actes.

A més, s’ha dedicat un esforç a crear un espai digital on encabir les obres pròpies i d’altres autors o entitats que, prèvia autorització, s’han posat en format digital en obert a l’abast del públic.

Tot això ha conformat un espai de treball dinàmic i obert que ha donat fruits importants en el coneixement i la difusió de la història i el patrimoni gavanenc, de manera que en l’actualitat la seva recerca i difusió històrica representa el corpus més abast (quant a cronologia i profunditat) i sistemàtic de la història de Gavà que s’hagi fet mai.