Es presenta el documental “EL CINTURÓN ROJO” al Citilab de Cornellà

El dia 13 de gener,  la sala Vicenç Badenes del Citilab de Cornellà va acollir la presentació del documental ‘El cinturón Rojo’ sobre la lluita antifranquista a la comarca del Baix Llobregat, produit per iniciativa de la Fundació Utopia de Cornellà de Llobregat. Luis Campo Vidal és el director d’aquest documental de 72 minuts, i ha entrevistat a 33 personas que van protagonitzar diferents episodis de la lluita antifranquista ente 1970 i 1977.

Prop de 300 persones van assistir a la presentació del documental; entre els assistents es trobaven l’expresident de la Generalitat, José Montilla, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego i el diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela.

Diferents alcaldes i una alcaldessa de la comarca van ser convidats a intervenir a la presentació, com ara  l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor.

L’acte, conduit per Gabriel Navales, el va obrir el president de la Fundació Utopia Francesc Castellana, el qual va agrair públicament les ajudes obtingudes per a la realització del documental mitjançant una campanya de micromecenatge, on hi han col·laborat diferents persones i institucions de la comarca.

Després de la  projecció es va celebrar un col·loqui a càrrec del periodista  Manuel Campo Vidal,  la professora de Dret Constitucional Maria Argelia Queralt i el director adjunt de EL PAÍS, Lluís Bassets.