El mNACTEC i el CECBLL arriben a un acord per obrir el Museu de la Colònia Sedó tots els caps de setmana

La gestió anirà a càrrec del CECBLL i compta amb el suport de l’Associació per a la defensa del patrimoni de la colònia Sedó i el seu entorn. Les instal·lacions s’obriran dissabtes i diumenges de 10 a 14 h  i  s’oferiran visites guiades al museu i al recinte fabril de la colònia.

La Colònia Sedó, a tocar del riu Llobregat, en el terme municipal d’Esparreguera, va estendre la seva activitat durant més de 130 anys (1846-1980) i era, amb diferència, la colònia tèxtil més gran d’Espanya. Hi van arribar a treballar unes 4.000 persones, una tercera part de les quals vivia a la colònia obrera, mentre que la resta venien dels pobles dels voltants, especialment d’Esparreguera i d’Olesa de Montserrat.

Al Museu podem veure una instal·lació hidràulica única a Europa dissenyada per aprofitar al màxim l’energia de l’aigua. Es tracta d’una turbina de 1.400 cavalls. La visita permet entrar físicament dins de la turbina i entendre com subministrava energia a la fàbrica.

A l’exterior es poden veure gairebé totes les edificacions originals de la colònia tèxtil dedicades a la producció de teixits: la filatura (que amb una longitud de 140 m és la més gran d’Espanya), els telers, la secció dels acabats (blanqueig, tint, aprestos) amb les seves tres xemeneies, una d’elles de forma helicoïdal; i també el tram final de l’aqüeducte que portava l’aigua del Llobregat des de la pressa del Cairat (construïda 4 km riu amunt) fins a la turbina.

SI VOLEU FER LA VISITA GUIADA ES RECOMANA INSCRIPCIÓ PRÈVIA AQUÍ
(Obligatòria per a grups de més de 4 persones)

Horari d’obertura del Museu de la Colònia Sedó:
dissabtes i diumenges de 10 a 14 h (accés obert fins les 13,15 h).
Carrer Continuas, s/n, 08292 Esparreguera, Barcelona

 

Informació:
Telèfon 936663527 de 10 a 14 h i de 16 a 21 h
cecbll@llobregat.info

COM ARRIBAR-HI