MÉS DE 150 PERSONES VISITEN EL MUSEU DE LA COLÒNIA SEDÓ

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat està gestionant, per encàrrec de la Generalitat, les visites de cap de setmana al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, que forma part del sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

En aquest mes d’arrencada ja hem mostrat aquesta joia del patrimoni català a més de 150 persones. La visita permet informar-se de la història de la Colònia a través de plafons explicatius, veure la maqueta original de l’any 1941 feta per l’empresa amb la voluntat de posar de manifest la seva magnitud, visitar l’interior de  la turbina hidràulica més gran construïda a Espanya –i potser a Europa– i passejar per les antigues galeries fins a arribar al salt d’aigua de més de 20 m d’altura que se situava al final de l’aqüeducte. També incloem una visita guiada per aquest recinte industrial de mitjans del segle XIX.

Confiem que aquesta ampliació horària del Museu ens porti a albirar, de forma conjunta amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, un nou futur per al conjunt de la Colònia Sedó.

Volem aprofitar aquestes línies per agrair a la Generalitat, i especialment al director del mNACTEC, Jaume Perarnau, la confiança dipositada en el CECBLL. I també agraïm la implicació de l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i més concretament del seu president, Josep M. Cobos, també soci del CECBLL, que amb l’Esther Hachuel, la notra directora, ha estat guiant de forma voluntària les visites de cap de setmana.

A partir d’ara agafen el relleu dos joves contractats pel Centre d’Estudis amb aquesta finalitat. Són l’Oriol Dinarès, d’Olesa de Montserrat, i el Marc Casanovas, d’Esparreguera. Benvinguts!!! Us desitgem sort i encerts en aquest nou camí.

Horari de visites: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Visites guiades:

  • al Museu: a les 10,30 i a les 12,30 h amb una durada d’una hora.
  • al recinte industrial: a les 11,45 h, amb una durada de ¾ d’hora (aquesta visita podeu fer-la com a inici o per finalitzar la visita al Museu).

Inscripció prèvia (obligatòria per a grups de més de 4 persones: