ELS DIVENDRES…HISTÒRIA

Com és ben conegut per tothom, l’èxit en la investigació arqueològica obliga a actuar tant en la investigació dels jaciments arqueològics com en la difusió d’aquesta investigació. D’altra banda, quan els projectes de recerca arqueològica es fan grans també és necessari que el col·lectiu d’investigadors participants i tota la munió de gent que s’aplega a l’entorn del projecte (col·laboradors, estudiants, patrocinadors…) vagin assabentant-se dels resultats de la investigació del propi projecte, per tal d’anar-se posant al dia, homogeneïtzar la informació de la que l’equip disposa i mirar, alhora, en quina faceta és més útil la seva col·laboració i que, aquesta a més, resulti enriquidora per als objectius del projecte. Alhora, quan els projectes es fan grans, també necessiten conèixer què està passant als projectes i als jaciments del mateix territori per tal de coordinar la investigació i mirar de trobar models i sinergies que s’adeqüin a la diferent investigació duta a terme en el territori.

Amb aquests paràmetres com a principals objectius, des de CIPAG hem engegat un cicle anual de conferències que hem batejat amb el nom de Divendres…Història. El cicle s’emmarca dins del programa “Begues Arqueològic. Horitzó 30” que agrupa totes les activitats que efectua CIPAG amb subvenció municipal com a denominador comú. Aquest cicle, d’altra banda, també el voldríem entroncar amb el projecte de recerca 2014-17 de CIPAG “Les comunitats prehistòriques del Massís de Garraf nord”.

Divendres…Història pretén, alhora, apropar a estudiants, arqueòlegs, investigadors, historiadors, museus, centres d’estudis, entitats culturals, estudiosos i públic en general, els problemes de la prehistòria i la història a l’entorn del massís de Garraf, aprofundint en temes concrets que aniran desgranant els investigadors que actualment estan treballant en els diferents projectes de recerca encetats al massís. Divendres…Història pretén ser científicament precís i divulgativament acurat.

El format del cicle serà mensual, el primer divendres de cada més, a 2/4 de 8 de la tarda, i les sessions es desenvoluparan en una nova sala polivalent de petit format (30-40 persones) que a partir del proper mes de març es posarà en funcionament al Petit Casal de Begues, edifici que acollirà a les entitats vinculades als estudis del territori, entre elles el CIPAG i que en serà la nova seu.

El cicle es va iniciar el mes de novembre de 2016 i, de moment, ja ha reflectit tres estats de la investigació en diferents jaciments i diferents aspectes (coves de Can Sadurní i de Can Figueres a Begues i cova Bonica a Vallirana) i una sessió metodològica sobre emmotllament i replicació de materials arqueològics, concretament restes humanes. Hores d’ara estan ja programades les sessions fins al primer trimestre de 2018, fet que ens indica l’aprofundiment, varietat i amplitud de la temàtica a desenvolupar

US HI ESPEREM A TOTS!

TOTS HI SOU CONVIDATS A PARTICIPAR!

bé parlant…bé escoltant…bé debatent…

CIPAG. Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia de Garraf-Ordal.

Begues. Baix Llobregat.