ESCOLA D’ESTIU DEL BAIX LLOBREGAT – SESSIÓ ESPLUGUES DE LLOBREGAT

El 30 de juny de 2021 vam iniciar l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat d’aquest any 2021 amb el títol TURISME KMZERO. GAUDIR EL BAIX LLOBREGAT.

Esplugues de Llobregat va acollir aquesta primera sessió de l’Escola d’Estiu i la regidora de Turisme, Cultura i Memòria Històrica d’Esplugues, Maribel Aguilera, ens va dirigir unes paraules de benvinguda abans no ho fes la nostra presidenta, Genoveva Català.

La primera ponència de l’Escola d’Estiu van anar a càrrec d’Inma Díaz, geògrafa i professora a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (EUTDH), Investigadora del Grup de Recerca en Turisme i Dinàmiques Socioterritorials (TUDISTAR), que ens va parlar de l’evolució històrica del turisme des d’una mirada local, des del Grand Tour al turisme post-pandemia.

Tot seguit, Albert Arias Sans, consultor i professor associat a la Universitat de Barcelona,  ens va parlar de l’evolució històrica del turisme i del turisme del Baix Llobregat amb dades socio-econòmiques molt interessants, que ens va ajudar a veure la realitat des d’una altra perspectiva.

Per acabar, el periodista  Sergi Picazo va moderar una taula de debat amb representants de sindicats i patronal de la comarca; hi van intervenir Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat Josep Maria Huguet, membre de la Junta directiva d’AEBALL, Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, i Juan Carlos Fernández, secretari general d’UGT Baix Llobregat.