Homenatge als moviments veïnals del anys 70 que van transformar Sant Feliu de Llobregat

Divendres 17 de novembre al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, es va celebrar un homenatge a totes les persones  que van participar en les lluites veïnals dels anys 70 a la ciutat.  Conxita Sánchez presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, va conduir l’acte a l’auditori del Palau Falguera, on hi van intervenir representants de tots els partits polítics que formen el ple de l’Ajuntament.

Un cop acabats els parlaments es va mostrar al públic assistent el documental de prop de 15 minuts que complementa l’exposició La memòria present. Les lluites veïnals al Sant Feliu dels anys 70. Aquesta exposició es va inaugurar en el marc del mateix acte, i recull  les diferents reivindicacions que hi van haver al Sant Feliu dels  anys 70 de la mà d’un dels moviments més importants del segle XX, el moviment veïnal.  L’exposició mostra les lluites de la ciutadania per aconseguir una sèrie de drets bàsics com el dret a l’habitatge, a l’escolarització o a la salut pública, entre d’altres.

Tot seguit va arribar el moment de la recollida de diplomes a totes aquelles persones que van lluitar per reivindicar millores pels barris i per Sant Feliu. Alguns dels diplomes es van lliurar a títol pòstum.

Finalment es va obrir l’exposició a la ciutadania i romandrà a la sala d’exposicions del Palau Falguera fins al dia 3 de desembre. Aquesta exposició anirà passant pels diferents centres cívics de la ciutat durant el 2018.

Fotografies: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat